Nyheder og events - fjerkræ

NYHEDER

01.03.2016 | Anis

Hør om alternativ proteinproduktion på Hovedbiblioteket i Viborg

På Hovedbiblioteket i Viborg kan du torsdag den 3. marts høre om forskning i mere bæredygtige proteiner. Lene Stødkilde-Jørgensen og Vinni Kragbæk Damborg fra Institut for Husdyrvidenskab på AU Foulum, fortæller om deres forskning.

Gærede majskerner i foderetnedsatte dødelighed og forbedrede trædepudesundheden og kødkvaliteten hos slagtekyllinger.

10.02.2016 | Anis

Kernemajsensilage i foderet kan øge velfærden hos slagtekyllinger

Nedsat dødelighed samt bedre trædepudesundhed og kødkvalitet er nogle af de positive effekter, der er opnået, ved at bruge kernemajsensilage i foderet til slagtekyllinger. Det viser resultater fra en ph.d. afhandling gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Landmandens og forbrugerens opfattelse af, om køerne har behov for at komme på græs for at opnå god dyrevelfærd kan være meget forskellig. Foto: Linda S. Sørensen

28.01.2016 | Anis

Dyrevelfærd - et vidt begreb

Det er positivt, når landbrugsskolerne prioriterer dyrevelfærd i undervisningen. Det er med til at øge forståelsen mellem landmænd og forbruger, som opfatter dyrs velfærd og trivsel meget forskelligt. Det var et af budskaberne på temadagen om landbrugsuddannelsernes rolle i forhold til dyrevelfærd, som blev afholdt på AU Foulum den 25. januar.

Nyt projekt skal medvirke til at mindske forekomsten af benproblemer hos slagtekyllinger.

11.01.2016 | Food

Kan højere rugetemperatur sikre bedre velfærd hos kyllinger?

Et nyt forskningsprojekt skal undersøge, om en stigning i rugetemperaturen kan mindske forekomsten af benproblemer hos slagtekyllinger.

02.10.2015 | Fjerkræ

Bedre økokyllinger med nye genotyper og fodringsstrategier

Nye produktionssystemer, fodringsstrategier og genotyper skal sikre øget vækst i den økologiske slagtekyllingeproduktion. Forskningsprojektet Multichick vil finde ud af, hvordan det bedst kan lade sig gøre.

Forskere fra Aarhus Universitet og fjerkræerhvervet samarbejder om at udvikle en mere skånsom og miljøvenlige transport af slagtekyllinger.  Foto: Colourbox

28.09.2015 | DCA

Slagtekyllingernes sidste timer forbedres

Forskere og private virksomheder går sammen om at forbedre forholdene for slagtekyllingernes transport til slagteriet. Det vil være en gevinst for både dyrevelfærden, miljøet og fødevarekvaliteten – og forbedre økonomien i fjerkræerhvervet med 40 mio. kr.

En ny DCA-rapport samler alle indlæg fra 8th International Congress on Farm Animal Endocrinology 2015. Foto: Mogens Vestergaard

13.09.2015 | Anis

Ny viden om husdyr og deres hormoner er publiceret

Den seneste viden fra international forskning i husdyr og deres hormonelle funktioner er samlet i en publikation fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Ledelsen for masteruddannelsen "Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen" fra venstre: Inger Anneberg, Jan Tind Sørensen, Tine Rousing, Lene Munksgaard og Mette Herskin.

09.09.2015 | Anis

AU-forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er nomineret til titlen som Årets Dyreven

På baggrund af arbejdet med at etablere Masteruddannelsen i Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen er en gruppe forskere ved Institut for Husdyrvidenskab indstillet til prisen Årets Dyreven.

04.09.2015 | Fjerkræ

Gode råd om dyrevelfærd til økologiske ægproducenter

Det fælles europæiske forskningsprojekt HealthyHens har udgivet et hæfte med anbefalinger, som kan hjælpe økologiske ægproducenter til at hæve niveauet for sundhed og velfærd i besætningen gennem bedre driftsledelse.

27.05.2015 | Forskning

I fremtiden æder høns og grise græs

Forskere trækker protein ud af græs og kløver til enmavede dyr. Det sker i samspil med udvikling af det nye HTL-energianlæg på AU Foulum.

Viser resultater 41 til 50 ud af 64

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste


Koordinator for fjerkræ

Seniorforsker Sanna Steenfeldt

Institut for Husdyrvidenskab, Sektion for husdyrernæring og fysiologi

Kontaktinfo

ARRANGEMENTER

Viser resultater 13 til 5 ud af 5

Forrige 1 2


TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet orienterer om nyt fra husdyrforskningen og udsendes ca. hver 2. måned. 

Ønsker du at abonnere på nyheder om jordbrug og fødevarer finder du tilmelding her.