Danmarks Kvægforskningscenter

  • Forskning og formidling til gavn for kvægbruget

 

04.11.2016 | Anis

PhD-forsvar: Dynamikken hos mikroorganismerne i vommen hos malkekøer

Zhigang Zhu har forsket i, hvordan vommens samfund af bakterier og Archaea ændrer sig i overgangsperioden og i den lakterende periode. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af dynamikken i vommens mikrobielle samfund og dens betydning for dyrenes sundhed og produktion. Forsvaret finder sted torsdag den 1. december 2016.

Forsøget viste en signifikant effekt af øget AAT på køernes ydelse uanset paritet. Foto: Linda Søndergaard Sørensen

26.10.2016 | Anis

God effekt af AAT-rig kraftfodertildeling i tidlig laktation

Tildeling af AAT-rigt kraftfoder til malkekoen, i de første to måneder efter kælvning, kan give en samlet stigning i mælkeydelsen på op til 150 kg EKM - både hos den unge og den ældre ko. Effekten af at tildele ekstra energi i foderet var til gengæld meget begrænset. Det viser fodringsforsøg udført ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

22.10.2016 | Anis

Opkoncentrering af mælk på gården skader ikke kvaliteten

Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget i vejen for at flytte processen ud på gården.

22.10.2016 | Kvæg

Forlænget laktation forringer ikke mælkens kvalitet og ostningsevne

Der er ingen problemer med mælkekvaliteten hos køer, der kælver med større intervaller. Tværtimod tyder undersøgelser på, at denne produktionsstrategi giver mælk, der er bedre egnet til osteproduktion.

20.10.2016 | Kvæg

Fælles indsats skal bidrage til bedre mælkekvalitet

For højt niveau af frie fedtsyrer i mælk kan give en harsk smag. Derfor er nye metoder til at begrænse og måle niveauet af disse fedtsyrer nogle af de ting, forskere og erhverv sammen undersøger i regi af innovationskonsortiet FUTUREMILQ.

Ny teknologi skal være med til at øge fiberfordøjeligheden i græsmarksafgrøder og dermed køernes udnyttelse af afgrøden. Foto: Uffe Larsen

11.10.2016 | Anis

Bedre grovfoder med mekanisk behandling

I et nyt projekt vil Kverneland Group Kerteminde, Aarhus Universitet og DKC i samarbejde sikre en bedre udnyttelse af grovfoder hos malkekvæg. Det skal ske ved at udvikle ny teknologi i forbindelse med mekanisk behandling ved høst og bjergning af græsmarksfoder til ensilage.

Viser resultater 55 til 60 ud af 159

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste