Danmarks Kvægforskningscenter

  • Forskning og formidling til gavn for kvægbruget

 

Nyt projekt skal undersøge, om fytase i foderet til køer giver lavere P-udskillelse i gødningen. Foto: Linda S. Sørensen

08.12.2017 | Anis

Vejen til en bedre udnyttelse og lavere udskillelse af fosfor i kvægproduktionen

Nye studier ved Institut for Husdyrvidenskab, AU-Foulum skal undersøge, hvor godt køer udnytter fosfor i foderet. Målet er at finde den optimale fodersammensætning, hvor køerne bedst muligt udnytter fodermidlernes indhold af fosfor og dermed udskiller mindre fosfor via i gødningen.

Toastning af hestebønner til projekt udført af Jens Peter Jeppesen, Lemvig.

08.12.2017 | Anis

Kan hestebønner erstatte raps og soja som proteinkilder til malkekøer?

Aarhus Universitet og SEGES vil, i et igangværende projekt, undersøge effekterne af at erstatte soja og raps som primære proteinkilder med ubehandlede samt varmebehandlede hestebønner til malkekvæg. De praktiske elementer i forskellige opbevaringsformer og behandlingsmetoder undersøges desuden i en række besætninger.

23.11.2017 | Kvæg

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

23.11.2017 | Kvæg

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

10.11.2017 | Anis

Specialestuderende søges til fordøjelighedsforsøg hos kvæg

Interesserer du dig for ernæringsfysiologi hos kvæg? Institut for Husdyrvidenskab søger en specialestuderende (45 eller 60 ects) til et projekt, som har et formål at finde det optimale forhold mellem græs og majs både mht. metanproduktion fra koen og når det undersøges i et livscyklus-perspektiv.

Mange økologiske producenter er allerede langt i processen mod en antibiotikafri produktion. Foto: Aarhus Universitet Foulum

23.10.2017 | Anis

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød. Rapporten peger også på, at det er vigtigt at gentænke brugen af antibiotika.

Viser resultater 49 til 54 ud af 210

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste