Danmarks Kvægforskningscenter

  • Forskning og formidling til gavn for kvægbruget

 

Det er ikke selve arten af græs eller kløver, der afgør foderoptagelsen og mælkeproduktionen. Det er fordøjeligheden af ensilagen.
Hvidkløver har i mange år været den mest anvendte kløverart.

29.11.2016 | Anis

Tænk i fordøjelighed, udbytte og dyrkning frem for græs- eller kløverart

Rajsvingel, strandsvingel og rødkløver er alle gode alternativer til de traditionelle græs- og kløverarter. Det er nemlig fordøjeligheden af ensilagen samt inkludering af kløver, der er afgørende for foderoptagelse og mælkeproduktion – ikke selve græs- eller kløverarten, viser undersøgelser ved AU-Foulum, Danmarks Kvægforskningscenter.

29.11.2016 | Anis

Ny Kvægforskning, november 2016 er på gaden

Nu kan du læse de seneste nyheder fra kvægforskningen ved AU-Foulum og Danmarks Kvægforskningscenter.

Foto: Helle Nygaard Lærke
Halvdelen af deltagerne var eksterne bl.a. fra fagområder som human medicin og det danske forsvar. 
Foto: Helle Nygaard Lærke

18.11.2016 | Anis

Stor opbakning til netop afviklet dyreforsøgskursus

Institut for Husdyrvidenskab har for nyligt afsluttet Dyreforsøgskursus (kategori B). Uddannelse på dette område har høj prioritet ved instituttet. Derfor var kursets indhold mere omfattende end påkrævet, idet der også indgik produktionsdyr i programmet.

04.11.2016 | Anis

PhD-forsvar: Dynamikken hos mikroorganismerne i vommen hos malkekøer

Zhigang Zhu har forsket i, hvordan vommens samfund af bakterier og Archaea ændrer sig i overgangsperioden og i den lakterende periode. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af dynamikken i vommens mikrobielle samfund og dens betydning for dyrenes sundhed og produktion. Forsvaret finder sted torsdag den 1. december 2016.

Forsøget viste en signifikant effekt af øget AAT på køernes ydelse uanset paritet. Foto: Linda Søndergaard Sørensen

26.10.2016 | Anis

God effekt af AAT-rig kraftfodertildeling i tidlig laktation

Tildeling af AAT-rigt kraftfoder til malkekoen, i de første to måneder efter kælvning, kan give en samlet stigning i mælkeydelsen på op til 150 kg EKM - både hos den unge og den ældre ko. Effekten af at tildele ekstra energi i foderet var til gengæld meget begrænset. Det viser fodringsforsøg udført ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

22.10.2016 | Anis

Opkoncentrering af mælk på gården skader ikke kvaliteten

Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget i vejen for at flytte processen ud på gården.

Viser resultater 61 til 66 ud af 168

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste