Husdyrforskning

Uddannelse

Samarbejde

Kontakt

Husdyrforskning ved instituttet

Klik på emneindgangene nedenfor og find mere information om aktuelle forskningsaktiviteter, -projekter og -resultater indenfor husdyrområdet.

Husdyrarter
   

Forskningsenheder

Projekter

Forsøgsfaciliteter

Ekspertliste

Publikationer

Normtal

Uddannelsesmuligheder ved Institut for Husdyrvidenskab

Institut for Husdyrvidenskab ønsker stor synlighed i samfundet generelt, bl.a. gennem stærke samarbejdsrelationer med vidensinstitutioner, erhverv og virksomheder i Danmark og i udlandet. Forskningsaktiviteterne gennemføres ofte i et samarbejde med andre nationale såvel som internationale forskningsmiljøer, erhvervspartnere eller brancheorganisationer.

Institut for Husdyrvidenskab

Aarhus Universitet
Blichers Alle 20
8830 Tjele
Telefon: 8715 6000
E-mail: anis@au.dk

Pressekontakt

Find medarbejder

Besøg os

NYHEDER

06.11.2017 | Anis

Produktionsformen har betydning for sygdomsfund på svineslagteriet

Det er ikke ligegyldigt hvilket produktionssystem, grise vokser op i, når det handler om hvilken type af skader, de risikerer at pådrage sig under opvæksten. Der er nemlig forskelle mellem produktionssystemerne. Samtidig ses store forskelle mellem besætninger inden for såvel konventionel indendørs, konventionel udendørs og økologisk…

En mere jævn energiforsyning til søerne op til faring kan give flere levendefødte og sandsynligvis også mere livskraftige grise. Foto: Colourbox

24.10.2017 | Anis

Flere fodringer til soen giver færre dødfødte grise

Hvis soen bliver tilbudt foder mindst tre gange i døgnet eller mere, vil hun kvittere med kortere faringslængde og væsentligt færre dødfødte grise. Så klar er konklusionen på en ny undersøgelse udført af forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

23.10.2017 | Anis

Ph.d-forsvar: Pattegrisedødelighed i danske øko-besætninger

Lena Rangstrup-Christensen forsvarer sin ph.d den 3. november 2017. Afhandlingen præsenterer det første storskalastudie af risikofaktorer for dødelighed samt undersøgelser af specifikke dødsårsager hos økologiske pattegrise. Den nye viden kan potentielt være med til at nedbringe dødeligheden blandt økologiske pattegrise i fremtiden.

Mange økologiske producenter er allerede langt i processen mod en antibiotikafri produktion. Foto: Aarhus Universitet Foulum

23.10.2017 | Anis

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød. Rapporten peger også på, at det er vigtigt at gentænke brugen af antibiotika.

Pulp der kommer ud af den store skruepresse. Foto: Vinni K. Damborg.

17.10.2017 | Anis

Fodring med pulp-ensilage gav mere mælk i tanken

Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.

17.10.2017 | Anis

Ny viden om liggeadfærd hos malkekøer

Både race, alder samt tidspunkt i laktationen har betydning for, hvor meget køer ligger ned. Det viser forskning ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Jerseykøer ligger ned i væsentligt kortere tid end Holstein køer. Fælles for begge racer er, at liggetiden ændrer sig gennem laktationen og at denne ændring følger et bestemt mønster.

Udtagning af biopsi.

17.10.2017 | Anis

Dansk-brasiliansk samarbejde om forbedring af frugtbarheden hos køer

Danske forskere arbejder i øjeblikket på at kunne forudsige, hvor stort et potentiale en ko har som modtager af et befrugtet æg (embryon). Foreløbige undersøgelser af børslimhinden hos køer, som senere blev drægtige i forhold til køer, som ikke blev drægtige, viste en række forskelle i udtrykket af gener med betydning for ernæring af embryonet,…

UDDANNELSE

OM INSTITUTTET
- medarbejdere og ledelse

SAMARBEJD MED OS