Husdyrforskning

Uddannelse

Samarbejde

Kontakt

Husdyrforskning ved instituttet

Klik på emneindgangene nedenfor og find mere information om aktuelle forskningsaktiviteter, -projekter og -resultater indenfor husdyrområdet.

Husdyrarter
   

Forskningsenheder

Projekter

Forsøgsfaciliteter

Ekspertliste

Publikationer

Normtal

Uddannelsesmuligheder ved Institut for Husdyrvidenskab

Institut for Husdyrvidenskab ønsker stor synlighed i samfundet generelt, bl.a. gennem stærke samarbejdsrelationer med vidensinstitutioner, erhverv og virksomheder i Danmark og i udlandet. Forskningsaktiviteterne gennemføres ofte i et samarbejde med andre nationale såvel som internationale forskningsmiljøer, erhvervspartnere eller brancheorganisationer.

Institut for Husdyrvidenskab

Aarhus Universitet
Blichers Alle 20
8830 Tjele
Telefon: 8715 6000
E-mail: anis@au.dk

Pressekontakt

Find medarbejder

Besøg os

NYHEDER

Nyt projekt skal undersøge, om fytase i foderet til køer giver lavere P-udskillelse i gødningen. Foto: Linda S. Sørensen

08.12.2017 | Anis

Vejen til en bedre udnyttelse og lavere udskillelse af fosfor i kvægproduktionen

Nye studier ved Institut for Husdyrvidenskab, AU-Foulum skal undersøge, hvor godt køer udnytter fosfor i foderet. Målet er at finde den optimale fodersammensætning, hvor køerne bedst muligt udnytter fodermidlernes indhold af fosfor og dermed udskiller mindre fosfor via i gødningen.

Toastning af hestebønner til projekt udført af Jens Peter Jeppesen, Lemvig.

08.12.2017 | Anis

Kan hestebønner erstatte raps og soja som proteinkilder til malkekøer?

Aarhus Universitet og SEGES vil, i et igangværende projekt, undersøge effekterne af at erstatte soja og raps som primære proteinkilder med ubehandlede samt varmebehandlede hestebønner til malkekvæg. De praktiske elementer i forskellige opbevaringsformer og behandlingsmetoder undersøges desuden i en række besætninger.

07.12.2017 | DCA

Forskere vil gøre græs til guldgrube

Med et stort millionbeløb kan forskere sætte skub i udviklingen af verdens største og mest avancerede bioraffineringsanlæg. Her vil de omdanne almindeligt græs til foder, fødevarer, brændstof og plastik.

Forskning viser, at der er mange positive aspekter, for økologiske producenter, ved at skifte til et moderdyr, der føder færre og mere robuste grise. Foto: VIPiglets.

30.11.2017 | Anis

Økologiske svineproducenter kan med fordel skifte genetik

Ny forskning peger mod, at den økologiske svineproduktion kan have fordele af at anvende moderdyr, der føder færre men større grise end dem, der i dag udbydes fra Danavl, hvis linjer er tilpasset intensiv indendørs produktion. En undersøgelse under økologiske produktionsforhold viste, at moderdyr fra Topigs Norsvins TN70 linje kunne fravænne det…

23.11.2017 | Anis

Experienced scientist position: Tenured associate professor in sustainable feeding and nutrition of pigs

Are you the talented candidate who can strengthen and complement our ongoing research in feeding and nutrition science in the Department of Animal Science, Aarhus University? We invite highly qualified applicants for a tenured associate professor/senior scientist position in sustainable feeding and nutrition of pigs. An internationally excellent…

23.11.2017 | Anis

Tenure-Track opportunity: Tenure-track position in nutrition and physiology of pigs

Are you interested in the nutrition and physiology of pigs, and can you contribute to the development of the Department of Animal Science, Aarhus University with a strong academic profile as an assistant professor/researcher? If you are a talented scientist, Aarhus University can offer you very attractive career perspectives, as a tenure-track…

23.11.2017 | Kvæg

Mælk produceret på græs kan blive økologernes nye, sunde helhedsorienterede luksusprodukt

Økologisk mælkeproduktion kan blive endnu mere grøn, hvis mælken er produceret næsten udelukkende på grundlag af foder fra græsmarker. Produktionsformen vil gøre både mælken og det økologiske system sundere.

UDDANNELSE

OM INSTITUTTET
- medarbejdere og ledelse

SAMARBEJD MED OS