Bestil en forsker

Nu har du muligheden for gratis at bestille en forsker til at komme ud og fortælle om sin viden inden for et specifikt forskningsområde. Tilbuddet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som forløber fra den 20. - 26. april, hvor forskerne rykker ud i hele landet for at fortælle børn, unge og voksne om deres forskning.

15.03.2018 | Linda Søndergaard Sørensen

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, der afvikles fra den 20. - 26. april 2018. Alle kan bestille et foredrag, fx virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og private i eget hjem. Det kræver blot, at du kan stille med et publikum på mindst 20 personer og tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men du skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet. I år er der mere end 300 spændende foredrag at vælge imellem og der er åbent for at booke en forsker i perioden fra 1. marts - 3. april.

Fra AU-Foulum kan du blandet andet booke et foredrag med seniorforsker, Mette Herskin, som vil fortælle om vores viden om dyrs smerter og hvad det betyder for vores hverdag og vores brug af dyr. I oplægget får du en gennemgang af, hvad vi ved om smerter hos dyr, og hvordan ved vi det? Denne viden søges inddraget i en diskussion af, hvordan vi mennesker bruger dyr som selskab, til forsøg og ikke mindst til mad.

Du kan læse mere om Forskningens Døgn og se foredragskataloget her: http://forsk.dk/bestil-en-forsker.

Anis, Heste, Kvæg, Mink, Svin, Fjerkræ, DCA