Nyheder

Opkoncentreringsanlægget ved Danmarks Kvægforskningscenter. Foto: Linda S. Sørensen

30.11.2016 | Anis

Opkoncentreret mælk kan fint bruges til produktion af ost og mælkepulver

De seneste resultater fra forsøget med at opkoncentrere mælk på Danmarks Kvægforskningscenter, AU-Foulum viser, at mælken uden problemer kan bruges til både ost og mælkepulver efterfølgende.

Det er ikke selve arten af græs eller kløver, der afgør foderoptagelsen og mælkeproduktionen. Det er fordøjeligheden af ensilagen.
Hvidkløver har i mange år været den mest anvendte kløverart.

29.11.2016 | Anis

Tænk i fordøjelighed, udbytte og dyrkning frem for græs- eller kløverart

Rajsvingel, strandsvingel og rødkløver er alle gode alternativer til de traditionelle græs- og kløverarter. Det er nemlig fordøjeligheden af ensilagen samt inkludering af kløver, der er afgørende for foderoptagelse og mælkeproduktion – ikke selve græs- eller kløverarten, viser undersøgelser ved AU-Foulum, Danmarks Kvægforskningscenter.

29.11.2016 | Anis

Ny Kvægforskning, november 2016 er på gaden

Nu kan du læse de seneste nyheder fra kvægforskningen ved AU-Foulum og Danmarks Kvægforskningscenter.

Institut for Husdyrvidenskab tilbyder spændende og veltilrettelagte undervisningsforløb for gymnasieelever ved AU-Foulum.

25.11.2016 | Anis

Inspirationsdag for lærere om faglige undervisningsforløb for gymnasieelever den 14. december

Institut for Husdyrvidenskab udbyder en række faglige undervisningsforløb for gymnasieelever. Undervisningen tager udgangspunkt i den forskning, der foregår i instituttet og er tilpasset naturvidenskabelige fag i stx, htx og hf. Den 14. december afholder instituttet inspirationsdag for lærere.

25.11.2016 | Anis

Fjerkræforsker fra Institut for Husdyrvidenskab genudpeget til Fjerkræafgiftsfondens bestyrelse

Seniorforsker Sanna Steenfeldt fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er per 1. november 2016 genudpeget til at sidde i bestyrelsen for Fjerkræafgiftsfonden.

I projektet er fokus rettet mod melorme, da disse insekter både udgør et reelt alternativ til andre proteinkilder. Foto: Teknologisk Institut

23.11.2016 | Anis

Insekterne rykker ind i stalden

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er målet i et nyt projekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med kolleger og erhverv vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i stor skala.

Foto: Helle Nygaard Lærke
Halvdelen af deltagerne var eksterne bl.a. fra fagområder som human medicin og det danske forsvar. 
Foto: Helle Nygaard Lærke

18.11.2016 | Anis

Stor opbakning til netop afviklet dyreforsøgskursus

Institut for Husdyrvidenskab har for nyligt afsluttet Dyreforsøgskursus (kategori B). Uddannelse på dette område har høj prioritet ved instituttet. Derfor var kursets indhold mere omfattende end påkrævet, idet der også indgik produktionsdyr i programmet.

04.11.2016 | Anis

PhD-forsvar: Dynamikken hos mikroorganismerne i vommen hos malkekøer

Zhigang Zhu har forsket i, hvordan vommens samfund af bakterier og Archaea ændrer sig i overgangsperioden og i den lakterende periode. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af dynamikken i vommens mikrobielle samfund og dens betydning for dyrenes sundhed og produktion. Forsvaret finder sted torsdag den 1. december 2016.

04.11.2016 | Anis

Husdyrforsker fra Institut for Husdyrvidenskab udpeget til Pelsdyrafgiftsfondens bestyrelse

Seniorforsker Steen Henrik Møller fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er per 1. november 2016 udpeget til at sidde i bestyrelsen for Pelsdyrafgiftsfonden.

Anne Katrine Bolvig Sørensen forsvarer sin ph.d. afhandling på AU-Foulum mandag den 7. november 2016

27.10.2016 | Anis

Ph. d.-forsvar: Hæmmer antibiotika de helbredsmæssige fordele ved indtag af fuldkorn?

Når Anne Katrine Bolvig Sørensen, mandag den 7. november, forsvarer sin ph.d. afhandling, handler det om kroppens optagelse og omsætning af sundhedsfremmende bioaktive komponenter, som findes i fuldkorn, frø og grøntsager, og hvordan disse kan påvirkes af fx enzymer og antibiotika.

Viser resultater 71 til 80 ud af 223

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste