Nyheder

23.11.2017 | Kvæg

Hvilke veje kan kvægbruget følge?

Ved at opstille en række udviklingsveje for fremtidens kvægbedrifter i Danmark vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med Seges, Arla og andre fra erhvervet understøtte en bæredygtig, helhedsorienteret og balanceret udvikling af kvægproduktionen.

Der skal ganske mange larver til at gøre en høne mæt. Foto: Aarhus Universitet Foulum

13.11.2017 | Anis

Larveproduktion til økologiske høns er udfordrende

Insektlarver er en rigtigt god proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ, men det er en udfordring at producere larver i store mængder til økologisk foder.

De 20 internationale ph.d.-studerende samt undervisere, som deltog i ph.d.-kurset ”Gut Biology and Health”, som blev afviklet over en to ugers periode. Foto: Ole Højberg.
Ud over forelæsninger bød kurset også på praktiske øvelser inden for mikrobiologi og immunologi. Foto: Ole Højberg.

13.11.2017 | Anis

Stor tilslutning til internationalt ph.d-kursus i Foulum

En gruppe unge ph.d.-studerende, repræsenterende institutioner fra 10 EU-lande og i alt 15 nationaliteter, mødtes i et fagligt og socialt fællesskab ved AU-Foulum i forbindelse med det populære ph.d.-kursus ”Gut Biology and Health”, som blev afholdt for tredje gang med stor succes.

10.11.2017 | Anis

Specialestuderende søges til fordøjelighedsforsøg hos kvæg

Interesserer du dig for ernæringsfysiologi hos kvæg? Institut for Husdyrvidenskab søger en specialestuderende (45 eller 60 ects) til et projekt, som har et formål at finde det optimale forhold mellem græs og majs både mht. metanproduktion fra koen og når det undersøges i et livscyklus-perspektiv.

06.11.2017 | Anis

Produktionsformen har betydning for sygdomsfund på svineslagteriet

Det er ikke ligegyldigt hvilket produktionssystem, grise vokser op i, når det handler om hvilken type af skader, de risikerer at pådrage sig under opvæksten. Der er nemlig forskelle mellem produktionssystemerne. Samtidig ses store forskelle mellem besætninger inden for såvel konventionel indendørs, konventionel udendørs og økologisk…

En mere jævn energiforsyning til søerne op til faring kan give flere levendefødte og sandsynligvis også mere livskraftige grise. Foto: Colourbox

24.10.2017 | Anis

Flere fodringer til soen giver færre dødfødte grise

Hvis soen bliver tilbudt foder mindst tre gange i døgnet eller mere, vil hun kvittere med kortere faringslængde og væsentligt færre dødfødte grise. Så klar er konklusionen på en ny undersøgelse udført af forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

23.10.2017 | Anis

Ph.d-forsvar: Pattegrisedødelighed i danske øko-besætninger

Lena Rangstrup-Christensen forsvarer sin ph.d den 3. november 2017. Afhandlingen præsenterer det første storskalastudie af risikofaktorer for dødelighed samt undersøgelser af specifikke dødsårsager hos økologiske pattegrise. Den nye viden kan potentielt være med til at nedbringe dødeligheden blandt økologiske pattegrise i fremtiden.

Mange økologiske producenter er allerede langt i processen mod en antibiotikafri produktion. Foto: Aarhus Universitet Foulum

23.10.2017 | Anis

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød. Rapporten peger også på, at det er vigtigt at gentænke brugen af antibiotika.

Pulp der kommer ud af den store skruepresse. Foto: Vinni K. Damborg.

17.10.2017 | Anis

Fodring med pulp-ensilage gav mere mælk i tanken

Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Køerne åd det gerne og kvitterede med en væsentligt højere mælkeproduktion, sammenlignet med kløvergræsensilage.

17.10.2017 | Anis

Ny viden om liggeadfærd hos malkekøer

Både race, alder samt tidspunkt i laktationen har betydning for, hvor meget køer ligger ned. Det viser forskning ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Jerseykøer ligger ned i væsentligt kortere tid end Holstein køer. Fælles for begge racer er, at liggetiden ændrer sig gennem laktationen og at denne ændring følger et bestemt mønster.

Viser resultater 31 til 40 ud af 281

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste