Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Udsættersøer ankommer til slagteriet. Foto: Carsten Kjærulff Christensen.

28.03.2019 | Anis

Hvordan klarer udsættersøer transporten til slagteriet?

Transport af udsættersøer til slagteriet medfører i mange tilfælde en forværring af søernes fysiske tilstand sammenlignet med før de blev læsset på lastbilen, viser ny forskning fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Resultaterne kan være med til at fremme dyrevelfærden under fremtidige transporter og bidrager samtidig til debatten…

28.03.2019 | Svin

Hvordan smager grise, der er fodret med græsprotein?

Det skulle en række særligt inviterede gæster afprøve til en blindsmagning afholdt af Organic RDD projektet SuperGrassPork på Danish Crown. Under arrangementet diskuterede en række forskere samt et panel de spændende perspektiver i at producere protein til foder fra græsmarksafgrøder.

Antallet af fødte grise per år er i perioden 2011 til 2017 steget fra 39,4 millioner grise til 43,2 millioner grise. Foto: Jesper Rais, AU Foto

18.03.2019 | Svin

Der skal fortsat arbejdes på at reducere pattegrise- og smågrisedødeligheden

Den procentuelle dødelighed blandt patte- og smågrise er faldet svagt i de senere år, viser en ny opgørelse. Men der er stadig alt for mange grise, som ikke når ud til forbrugerne, mener en af forskerne bag opgørelsen, som gerne vil samarbejde med erhvervet om at nedbringe dødeligheden.