Nyheder

Ph.d.-studerende Atefeh Berenjian (t.v.) og bachelorstuderende Maud van der Brand vejer slagtekyllinger som led i undersøgelse af kyllingernes gangegenskaber. I baggrunden bliver kyllingernes gangegenskaber evalueret.  Foto: Anja Brinch Riber

19.05.2018 | DCA

Hvorfor går nogle slagtekyllinger dårligt og hvad betyder det for dem?

Forskere fra Aarhus Universitet er blandt de første til at fokusere på årsager og effekt af unormal gang, der ikke betegnes som decideret halthed, hos konventionelle slagtekyllinger.

Billedet viser en sti, hvor der er foretaget risikoreduktion ved opdræt af grise med ukuperede haler. Det vil sige, at grisene har fået halm og en lavere belægningsgrad og har krølle på halen. Foto: Mona Lilian V. Larsen
Her ses ændring i halepositur - halen hænger nedad mellem benene - hvilket er en typisk adfærdsændring forud for problemer med halebid. Foto: Mona Lilian V. Larsen

14.05.2018 | Anis

Forebyggelse af halebid kræver en ekstra indsats

Ny forskning peger på, at landmanden skal have flere forebyggende midler i brug for at forebygge halebid hos slagtesvin, specielt hvis han opdrætter grise med intakte haler. Ud over risikoreduktion kan det være nødvendigt at inddrage varslingsstrategier for at hindre haleskader.

07.05.2018 | Anis

Topigs Norsvin - afkom med god kødprocent

En mindre undersøgelse ved Aarhus Universitets ’Øko-platform’ viste højere kødprocent hos afkom efter Topigs Norsvin moderdyr sammenlignet med afkom efter Danbred moderdyr, særligt ved høj slagtevægt.

lille gris/foto fra free.images.com

04.05.2018 | Svin

Institut for Husdyrvidenskab inviterer til tiltrædelsesforelæsninger 17. maj 2018

Lene Juul Pedersen og Charlotte Lauridsen holder tiltrædelsesforelæsninger ved et fælles arrangement på AU Foulum i anledning af, at de begge er udnævnt til professorer.

03.05.2018 | Anis

Økologisk svineproduktion: Praktikerdag og forskerseminar

I samarbejde med Organic RDD-projekterne VIPiglets, pECOSYSTEM og MAFFRA arrangerer ICROFS hhv. en praktikerdag og et forskningsseminar om, hvordan man forbedrer sundhed og velfærd for pattegrise og slagtesvin, samtidig med at miljøbelastningen reduceres.

03.05.2018 | Anis

Hvordan studerer vi dyrs smerter?

Studier af smerter hos dyr er udfordrende at gennemføre, men kan være centrale for vores forståelse af dyrenes velfærd. Læs om den nyeste forskning på området i denne artikel fra Videnskab.dk forfattet af seniorforsker Mette S. Herskin, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Elever fra Møldrup Skole tager i view ud over kostalden fra platformen på DKC. Foto: Ulla Rohde Thomassen.
Der bliver hilst på kalvene. Foto: Ulla Rohde Thomassen.
Så kom der friskkærnet smør på bordet. Foto: Ulla Rohde Thomassen.
Elever fra Møldrup Skole smager på produkter til den sunde madpakke. Foto: Ulla Rohde Thomassen.

01.05.2018 | Anis

Glade skoleelever til Forskningens Døgn på DKC i Foulum

Der var stor underholdning for både elever, lærere, køer og kalve, da en række sjetteklasser fra fem forskellige skoler i Viborg Kommune var på besøg på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum torsdag den 26. april.