Nyheder

Smag og kvalitet skal være specielt godt, hvis økologisk kød skal sælges til en højere pris end konventionelt kød. Foto: Janne Hansen

23.01.2015 | DCA

Øko-kød skal være specielt for at kunne sælges dyrt

Forskningsprojektet SUMMER har vist, at det er muligt at profilere økologisk kød ved at bruge mere lokalt produceret protein og lægge ekstra vægt på sundhed og velfærd - men det kræver, at smag og kvalitet er i top.

Kan oregano i foderet til kvæg mindske køernes udslip af metan? Det undersøger forskere i et nyt projekt. Foto: Colourbox

23.01.2015 | Anis

Tildeling af oregano til køer skal mindske metanudslip

Med et nyt projekt vil forskere undersøge, om oregano i foderrationen til malkekøer kan mindske metanudslippet fra køer. Oregano har i laboratorieforsøg vist sig særdeles effektivt i forhold til at mindske metanproduktionen - nu skal det så undersøges, om denne virkning slår igennem i vommen på malkekøerne. Projektet er et samarbejde mellem…

07.01.2015 | Kvæg

Læs seneste nummer af Ny Kvægforskning

I nyhedsbrevet kan du læse artikler omhandlende: Reproduktionsteknologier og genomisk selektion; Mælkeproduktion og -kvalitet med ensilage af efterårsgræs og forårsgræs; Avl efter specielle mælkekvalitetsegenskaber; Mælkeproduktion og energiindhold i foderet.  Hent nyhedsbrevet »