10.09.2019 | Anis

Invitation: SmartCow study tour in France 3rd of October

Are you a stakeholder, scientist, techinician or student and is concerned about issues of innovations to improve feed efficiency, reduce GHG emissions and improve the welfare of cattle? Then join this study tour at Inra Auvergne Centers, France.

04.09.2019 | Anis

Studietur for landmænd: Ko-kalv-management

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er med som oplægsholdere, når Økologisk Landsforening inviterer landmænd på en to-dages studietur den 25-26. september. Fokus er på ko-kalv-management og andre indsatser for dyrevelfærd.

Projekt ved DKC ser nærmere på græsfodringens indvirkning på foderoptagelse, mælkeproduktion og metanudskillelse. Foto: Nikolaj Peder Hansen.

30.08.2019 | Anis

GRÆSMÆLK - Mælk fra køer fodret med store græsmængder

En gruppe malkekøer ved Danmarks Kvægforskningscenter er hen over sommeren blevet fodret dels med frisk græs og dels med græsensilage. Køerne indgår nemlig i projektet ’Græsmælk’ som har til formål at undersøge, hvordan græsfodring indvirker på køernes foderoptagelse, mælkeproduktion samt udskillelse af metan.

Bestemte biomarkører har vist sig nyttige til at undersøge, om slagtegrise får tilstrækkeligt fosfor i foderet. Det danner basis for at kunne udvike hurtige testmetoder, som kan bruges i praksis. AU-arkivfoto.

27.08.2019 | Anis

Nye biomarkører kan afsløre fosforstatus hos slagtegrise

Nye studier fra Aarhus Universitet i Foulum tyder på, at måling af komponenter fra knoglernes stofskifteomsætning, kan være til stor nytte, når det drejer sig om at vurdere, hvor meget fosfor slagtegrise har behov for via foderet.

Nyt projekt skal undersøge, hvordan dyr helt grundlæggende påvirker os mennesker. Foto: TrygFonden.

23.08.2019 | Anis

Kan dyr påvirke vores mentale sundhed, og hvordan måler vi det?

Mange vil hævde, at kontakt til dyr har en indlysende positiv effekt på mennesker. Men der mangler dokumentation for, hvad det egentligt er, dyrene gør ved os og hvordan vi objektivt kan måle det. Dette vil AU-forskere nu råde bod på i et nyt fireårigt projekt kaldet ”ANIMAL CONTACT”, som er støttet af TrygFonden.

22.08.2019 | Anis

Hør seniorforsker Mette S. Herskin i DR1's TV-indslag om forbud mod aflivning af dyr på marken

Seniorforsker Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, var onsdag aften i TV-avisen for at udtale sig om stress på slagtedagen i forbindelse med, at det ikke længere er tilladt at aflive dyr på marken inden de skal slagtes. Se TV-indslaget i DR's 18.30-nyheder den 21. august 2019 (indslaget starter 16.53 min. inde i udsendelsen).

13.08.2019 | Anis

Du kan stadig nå at tilmelde dig 'Miniseminar om produktionsdyr i forskning'

Har du en professionel interesse i forsøgsdyr og dyreforsøg? Så tilmeld dig 'Miniseminar om produktionsdyr i forskning', som foregår den 23. september 2019 i Aarhus.

05.08.2019 | Anis

Tre AU forskere holder oplæg på Fodringsdag 2019

Når Fodringsdag 2019 slår dørene op den 10. september har vi tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet på podiet. De vil dele ud af deres nyeste viden om hestebønner som erstatning for soja og raps; varierende stivelse i foderet til malkekøer samt om racens og grovfoderandelens betydning for køernes klimapåvirkning.

Mink i bur. Foto: AU

23.07.2019 | Anis

Kom til temadag om aktuel minkforskning den 17. september 2019

Så nærmer sig tiden for den årlige minktemadag, der finder sted i Foulum den 17. september. Du kan allerede nu se det foreløbige program og tilmelde dig den spændende dag med spritnye og aktuelle forskningsresultater.

Forskere, industri og andre aktører fra hele Europa er i disse dage samlet på AU Foulum til Bioeconomy Days og deltog i indvielsen af det nye bioraffineringsanlæg. Foto: Agro Business Park A/S
Gæsterne fik en lille flaske grøn protein fra anlægget med hjem som minde. Det har dog "kun" foderkvalitet og må ikke drikkes af mennesker. Foto: Agro Business Park A/S
Foto: Agro Business Park A/S
Prodekan for Science & Technology, AU Kurt Nielsen bød velkommen ved indvielsesarrangementet. Foto: Agro Business Park A/S

27.06.2019 | Agro

Bioraffinering skal gøre landbruget grønnere

Et nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver et vigtigt led i omstillingen til et mere miljø- og klimavenligt landbrug.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste