Nyheder

En undersøgelse af 61 hestegrupper i Sverige, Norge, Finland og Danmark havde til formål at undersøge, hvordan gruppesammensætningen, og stabiliteten af gruppen, påvirkede forekomsten af skader og hestenes frygtsomhed. Foto: Janne W. Christensen

19.04.2017 | Anis

Gruppehold af heste fører sjældent til alvorlige skader

Risikoen for skader ved at holde heste i grupper er minimal viser nordisk undersøgelse af 61 grupper af heste. Derfor bør hesteejere sikre deres heste et dagligt foldophold med andre, af hensyn til hestenes store behov for social kontakt.

Med sit projekt om bioaktive stoffer i mælk og celledeling er Ala Ghalib Hashim (tv.) nu blandt de otte finalister i talentkonkurrencen "Unge forskere 2017", som skal med til Forum i København den 23. -25. april.

19.04.2017 | Anis

Fra projektforløb i Foulum til flot finaleplads i Forum

Gymnasieelev Ala Ghalib Hashim er med sit studieretningsprojekt om bioaktive stoffer i mælk og celledeling, udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, blevet udtaget til finalen i talentkonkurrencen ”Unge forskere 2017” i Forum i København.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

07.04.2017 | Anis

At være ph.d.-studerende i Foulum fra et dansk perspektiv

At ens livsbane sommetider præges af tilfældigheder kan Uffe Krogh skrive under på. Han sigtede efter et liv som landmand, men er nu i stedet i gang med en karriere som forsker på Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab. Efter sit ph.d.-forsvar den 1. marts 2017 er han blevet ansat som videnskabelig assistent på instituttet frem til maj,…

Næbtrimning forårsager akut smerte og indebærer en risiko for mere kroniske smerter, hvorfor man har ønsket at undgå det. Desværre viser undersøgelse, at skader på fjerdragt, hud og brystben er væsentligt forøget hos skrabehøner med intakte næb. Foto: Colourbox.

04.04.2017 | Anis

Ophør med næbtrimning fører til flere skader på fjerdragt, hud og brystben hos skrabehøner

Ophør med næbtrimning bør følges op med øget fokus på managementtiltag, der mindsker risikoen for udvikling af fjerpilning. Det er konklusionen på en undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU, hvor der blev fundet højere forekomst af ringe fjerdragtstilstand, hudskader og brystbensfrakturer hos næbintakte skrabehøner.

Janne Winther har fået ViD-midler til, via en bog, at formidle sin viden om, hvordan heste lærer, og hvordan man kan træne heste uden for stor belastning. Foto: Colourbox

01.04.2017 | Anis

Et positivt samarbejde til gavn for dyrevelfærden

Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har sammen med Institut for Produktionsdyr og Heste på Københavns Universitet et tæt samarbejde med myndighederne i regi af Videncenter for Dyrevelfærd (ViD).

Flere studier har vist en positiv sammenhæng mellem indtag af fuldkorn og lavere risiko for at udvikle en række livstilssygdomme. Foto: Colourbox

31.03.2017 | Anis

Antibiotika modvirker den gavnlige effekt af fuldkorn

Antibiotika kan hæmme de sundhedsmæssige egenskaber i fuldkorn, særligt hos kvinder. Det viser en ny undersøgelse foretaget i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse. Resultaterne giver anledning til at opretholde en restriktiv tilgang til brugen af antibiotika.

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab har leveret forskningsfaglig viden til udvikling af COOP's nye dyrevelfærdsmærke.

30.03.2017 | Anis

COOP’s dyrevelfærdsmærke er udviklet med fagligt bidrag fra forskere ved Aarhus Universitet

Det nye dyrevelfærdsmærke, som COOP indførte for nyligt på en lang række af deres produkter, er baseret på forskningsfaglig viden leveret af forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet. Dyrevelfærdsmærket er inddelt på fire niveauer - alle med en standard for dyrevelfærd, der er markant højere end gældende praksis.

29.03.2017 | Anis

Fagligt seminar om landbrugsdyr som forsøgsdyr

I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholder DOSO og Dyrenes Beskyttelse den 24. april et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr. Blandt oplægsholderne er seniorforskerne Mette S. Herskin samt Jens Malmkvist fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Yverets optag af næringsstoffer blev sammenlignet med yverets produktion af mælk for at få et indblik i yverets behov af næringsstoffer til mælkeproduktion hos diegivende søer.

28.03.2017 | Anis

Et ’kig’ ind soens yver har givet et indblik i behovet for næringsstoffer til produktion af mælk

Måling af yverets forsyning og optag af næringsstoffer hos søer har givet et godt indblik i yverets omsætning af næringsstoffer samt faktorer, der kan være vigtige for soens produktion af mælk. Aminosyrerne lysin og måske også leucin er bud på begrænsende faktorer i foderet for højt-ydende søers mælkeproduktion.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste