23.05.2019 | Ph.d.-forsvar

Mihai Victor Curtasu holder ph.d.-forsvar 4. juni 2019. Alle er velkomne til at overvære forsvaret i auditoriet på AU Foulum kl. 10.00

Ammetanter og kalve på vej til græsmarken (foto: ICROFS).

20.05.2019 | Anis

Fremvisning af "Ko/kalv-forsøg" på malkekvægsbedrift ved Silkeborg

Den 9. maj inviterede Anne- og Gert Glob Lassen, landbrugsfæller indenfor for at fortælle om og vise deres "Kalv/ko-forsøg" frem på deres bedrift, "Ellinglund" ved Silkeborg.

Årets tema for ViD-konferencen er flytning af dyr. Foto: Colourbox

14.05.2019 | Anis

ViD-konferencen 2019: Når dyr flyttes

Videncenter for Dyrevelfærd under Fødevarestyrelsen afholder hvert år en konference, der sætter fokus på aktuelle emner inden for dyrevelfærd. I 2019 løber ViD-konferencen af stablen i samarbejde med Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab den 5. november i Aarhus.

Du kan høre meget mere om udviklingen af grøn protein, når Aarhus Universitet er vært for konferencen Circular Bioeconomy Days, der finder sted på AU Foulum fra 25. til 27 juni. Foto: Anders Trærup, AU Foto

13.05.2019 | DCA

Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?

En række forskningsprojekter fokuserer på at løse udfordringerne med at producere proteinfoder på basis af grønt græs og kløver.

10.05.2019 | Calls

SmartCow Transnational Access: Second Call for proposals launched

The second call for proposals for Transnational Access (TNA) within the SmartCow project has now been launched. The TNA call makes available cattle research facilities of SmartCow partners for research by academic or industry colleagues from other (mainly EU) countries.

Undersøgelsen tyder på, at grise uanset anden fødekilde eller ej, altid vil forsøge at få mælk hos soen. Foto: Anders Trærup, AU

06.05.2019 | DCA

Ny rapport sætter fokus på strategier til at opfostre overskydende grise

De fleste danske søer føder flere grise, end de selv kan passe. Der er derfor behov for andre strategier til at opfostre overskydende grise. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at opfostring ved modersoen suppleret med mælkeerstatning har samme potentiale til at reducere dødelighed som brug af ammesøer. Men begge dele har konsekvenser for…

tir 04 jun
10:00-13:00 | Auditoriet, AU Foulum
Ph.d.-forsvar: Overvægt og metabolisk syndrom hos minigrise som modeller for sygdomme hos mennesker
Ph.d.-studerende Mihai Victor Curtasu, Institut for Husdyrvidenskab
man 17 jun
00:00-00:00 | Copenhagen
Conference: ZeroZincSummit 2019
Weaning of robust and healthy piglets – without use of medical zinc and with a minimal use of antibiotics.
man 17 jun
00:00-00:00 | AU Foulum, Blichers allé 20, DK-8830 Tjele
PhD course: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health of non-ruminant animals
tir 25 jun
11:00-17:00 | Aarhus Universitet, Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele
Circular Bioeconomy Days
Vær med, når Aarhus Universitet er vært for konferencen Circular Bioeconomy Days, der sætter fokus på udviklingen af fremtidens cirkulære bioøkonomi.
man 12 aug
00:00-00:00 | AU Foulum
PhD course: Gut Biology and Health 2019
PhD course at AU Foulum from 12-23 August 2019.
man 30 sep
00:00-00:00 |
Courses: Join the SmartCow training program
Seven training courses are scheduled for September and October 2019, dealing with topics such as feed efficiency of beef and dairy cattle and methane emissions; gold standard methods to assess key phenotypes in ruminant nutrition; and measurement techniques and proxies for methane emissions and feed efficiency.
tir 05 nov
09:30-16:00 | Aarhus Universitet, Richard Mortensenstuen, Fredrik Nielsens Vej 2-4,
ViD-Konference 2019 – Når dyr flyttes
Flytning af dyr er årets tema på Videncenter for Dyrevelfærds konference, der afholdes på Aarhus Universitet.