10.09.2019 | Anis

Invitation: SmartCow study tour in France 3rd of October

Are you a stakeholder, scientist, techinician or student and is concerned about issues of innovations to improve feed efficiency, reduce GHG emissions and improve the welfare of cattle? Then join this study tour at Inra Auvergne Centers, France.

04.09.2019 | Anis

Studietur for landmænd: Ko-kalv-management

Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab er med som oplægsholdere, når Økologisk Landsforening inviterer landmænd på en to-dages studietur den 25-26. september. Fokus er på ko-kalv-management og andre indsatser for dyrevelfærd.

Projekt ved DKC ser nærmere på græsfodringens indvirkning på foderoptagelse, mælkeproduktion og metanudskillelse. Foto: Nikolaj Peder Hansen.

30.08.2019 | Anis

GRÆSMÆLK - Mælk fra køer fodret med store græsmængder

En gruppe malkekøer ved Danmarks Kvægforskningscenter er hen over sommeren blevet fodret dels med frisk græs og dels med græsensilage. Køerne indgår nemlig i projektet ’Græsmælk’ som har til formål at undersøge, hvordan græsfodring indvirker på køernes foderoptagelse, mælkeproduktion samt udskillelse af metan.

Bestemte biomarkører har vist sig nyttige til at undersøge, om slagtegrise får tilstrækkeligt fosfor i foderet. Det danner basis for at kunne udvike hurtige testmetoder, som kan bruges i praksis. AU-arkivfoto.

27.08.2019 | Anis

Nye biomarkører kan afsløre fosforstatus hos slagtegrise

Nye studier fra Aarhus Universitet i Foulum tyder på, at måling af komponenter fra knoglernes stofskifteomsætning, kan være til stor nytte, når det drejer sig om at vurdere, hvor meget fosfor slagtegrise har behov for via foderet.

Nyt projekt skal undersøge, hvordan dyr helt grundlæggende påvirker os mennesker. Foto: TrygFonden.

23.08.2019 | Anis

Kan dyr påvirke vores mentale sundhed, og hvordan måler vi det?

Mange vil hævde, at kontakt til dyr har en indlysende positiv effekt på mennesker. Men der mangler dokumentation for, hvad det egentligt er, dyrene gør ved os og hvordan vi objektivt kan måle det. Dette vil AU-forskere nu råde bod på i et nyt fireårigt projekt kaldet ”ANIMAL CONTACT”, som er støttet af TrygFonden.

22.08.2019 | Anis

Hør seniorforsker Mette S. Herskin i DR1's TV-indslag om forbud mod aflivning af dyr på marken

Seniorforsker Mette S. Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, var onsdag aften i TV-avisen for at udtale sig om stress på slagtedagen i forbindelse med, at det ikke længere er tilladt at aflive dyr på marken inden de skal slagtes. Se TV-indslaget i DR's 18.30-nyheder den 21. august 2019 (indslaget starter 16.53 min. inde i udsendelsen).

tir 17 sep
09:30-15:00 | Auditoriet, AU-Foulum, Blichers allé 20, 8830
Temadag om aktuel minkforskning 2019
Tilmelding er åben
man 23 sep
13:00-16:30 | Aarhus
Miniseminar om produktionsdyr i forsøg
Dyreforsøgstilsynet afholder hvert år tre miniseminarer for alle med en professionel interesse i forsøgsdyr og dyreforsøg.
man 30 sep
00:00-00:00 |
Courses: Join the SmartCow training program
Seven training courses are scheduled for September and October 2019, dealing with topics such as feed efficiency of beef and dairy cattle and methane emissions; gold standard methods to assess key phenotypes in ruminant nutrition; and measurement techniques and proxies for methane emissions and feed efficiency.
tir 05 nov
09:30-16:00 | Aarhus Universitet, Richard Mortensenstuen, Fredrik Nielsens Vej 2-4,
ViD-Konference 2019 – Når dyr flyttes
Flytning af dyr er årets tema på Videncenter for Dyrevelfærds konference, der afholdes på Aarhus Universitet.
ons 20 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel og Konferencecenter
Økologikongres 2019
man 09 mar
00:00-00:00 |
PhD kursus: Animal Pain
The aim is to give PhD students an overview of the concept of animal pain from a biological perspective.