Nyheder

Dyrevelfærden influeres af, at eleverne stimuleres til og får mulighed for at tage ansvar i deres praktikperioder. Foto: AU Foto

29.05.2017 | Anis

Praktikelever i landbruget lærer om dyrevelfærd, når landmanden går forrest

Praktikstedet skal ikke kun se eleven som arbejdskraft, men også være et læringsrum og et socialt fællesskab, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Når dyr udsættes for temperaturer over deres termoneutrale zone (som for kvæg ligger mellem ca. 0 og 25 graders C) er de i risiko for at få varmestress.
Foto: Linda S. Sørensen

29.05.2017 | Anis

Udegående dyr bør have adgang til skygge i sommerhalvåret

Udegående dyr kan, selv under danske himmelstrøg, være udsat for periodevis varmestress, såfremt de ikke har adgang til skygge. Konklusionen fremgår af en vidensyntese, samt en undersøgelse baseret på meteorologiske data målt under skyggeforhold for den danske sommer igennem de sidste 16 år.

29.05.2017 | Anis

Spændende konference om dyrs adfærd kommer til Aarhus

For alle, der arbejder professionelt med husdyrhold, med hensyn til opstaldning og management, er der spændende og nyttig viden at hente til august. Her er Aarhus Universitet vært for en international videnskabelig konference, som har temaet: ”Forstå dyrenes adfærd” på programmet.

23.05.2017 | Anis

Hør om den seneste nye forskning omkring dyrs bevidsthed

Seniorforsker Mette Herskin fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, er sammen med Bjørn Forkman, forsker i etologi, Københavns Universitet og dyrlæge Klaus Slot i Radio 24syv, hvor de fortæller om det seneste nye i forskningen omkring dyrs bevidsthed. Hvilke metoder bruger man og hvilke resultater er der.

The VetBioNet kick-off meeting was held in Tours the 4th and 5th April 2017.

22.05.2017 | Anis

Internationalt forskningsnetværk skal samarbejde om at bekæmpe infektionssygdomme hos husdyr

Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet er med som partnere i et stort internationalt projekt, som er blevet lanceret i foråret 2017. Målet med projektet er at opbygge et omfattende forskningsnetværk, som skal stå sammen om at løse den stadigt stigende forekomst af alvorlige infektionssygdomme hos husdyr.

16.05.2017 | Anis

Fem videnskabelige stillingsopslag ved Institut for Husdyrvidenskab

Der er i øjeblikket opslået fem videnskabelige stillinger ved Institut for Husdyrvidenskab inden for områderne: velfærd og husdyrproduktion, fysiologi og ernæring samt husdyrproduktion og miljø.

man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017
man 07 aug
00:00-00:00 |
AU Sommerkursus: Foderplanlægning i malkekvægsbesætninger.
Frist for tilmelding er den 15. marts 2017.
man 07 aug
09:00-18:00 | Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C
Stor konference om dyreadfærd i Aarhus
Aarhus Universitet er i august vært for en stor videnskabelig konference arrangeret i regi af International Society for Applied Ethology. Under temaet "Forstå dyrenes adfærd" behandler konferencen en række emner inden for anvendt adfærdsbiologi og dyrevelfærd.
man 14 aug
12:30-12:30 | AU Foulum, Blichers allé, 8830 Tjele
Ph.d.-kursus: Gut biology and health
Tilmeldingsfrist er 1. juni 2017
tor 31 aug
09:30-09:30 |
Kvægkonference: Sunde kvægbesætninger
Konferencen sætter fokus på anmeldepligtige sygdomme og smittebeskyttelse i kvægbesætninger.
man 30 okt
PhD-kursus: Hands-on targeted and untargeted LC-MS metabolomics
Tilmeldingsfrist er den 30. september 2017.