26.09.2017 | Anis

Seniorforsker Karen Thodberg nomineret til Årets Dyreven

Karen Thodberg fra Institut for Husdyrvidenskab er blevet nomineret til Årets Dyreven. Dyrenes Beskyttelse begrunder nomineringen med, at Karen, i sin forskning, sætter et vigtigt fokus på relationen mellem dyr og mennesker i en tid, hvor dyr oftere og oftere bruges i terapi. Du kan stemme på din favorit til Årets Dyreven frem til den 12. oktober.

22.09.2017 | Anis

Godt vejr og glade gæster til Åbent Landbrug i Foulum

Igen i år var der rigtigt mange gæster til Åbent Landbrug arrangement ved Aarhus Universitet i Foulum, der mødte op for at høre om husdyrproduktion og fødevareforskning. I alt 2300 gæster benyttede sig af lejligheden til at kunne komme helt tæt på både køer og kalve, søer og smågrise samt mink.

22.09.2017 | Anis

Lene Munksgaard tildelt Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris

Professor Lene Munksgaard fra Institut for Husdyrvidenskab er blevet tildelt Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris som en anerkendelse af fremragende og banebrydende formidling af viden fra universitetet til samfundet. Med prisen følger 100.000 kroner.

Antallet af dyretransporter stiger. Foto: Kirstin Dahl-Pedersen, Aarhus Universitet

18.09.2017 | Anis

Undersøgelse sætter fokus på chaufførers rolle under dyretransport

Aarhus Universitet har gennemført det hidtil største studie af chaufførernes rolle i at vurdere malkekøers egnethed til transport.

Foto: Maria Randima

18.09.2017 | Anis

Vurdering af velfærd hos mink

Med udrulningen af velfærdsvurderingssystemet WelFur i Europa er der mange ting, som forskere og minkavlere skal vide, for at vurderingen af farme bliver så ensartet som muligt, uanset hvem der vurderer farmen og hvornår. Se mere i denne video.

Aarhus University and University of Copenhagen offer a residential PhD course on Animal Pain in March 2018. Photo by Pierpaolo Di Giminiani, University of Newcastle

12.09.2017 | Anis

Ph.d.-kursus: Animal Pain

Aarhus Universitet og Københavns Universitet udbyder PhD-kurset: Animal Pain med det formål at give de studerende et overblik over, hvad begrebet smerter hos dyr omfatter ud fra et biologisk perspektiv. Tilmeldingsfrist er den 1. december 2017.

tir 03 okt
Dyrevelfærdskonference i København
Videncenter for Dyrevelfærd og netværket for NordCAW afholder konference om hhv. forbrugerdrevet dyrevelfærd samt dyrebaserede velfærdsindikatorer.
man 30 okt
PhD-kursus: Hands-on targeted and untargeted LC-MS metabolomics
Tilmeldingsfrist er den 30. september 2017.
ons 29 nov
Økologikongres 2017
Årets økologikongres afholdes på Comwell i Kolding fra den 29. - 30. november 2017.
man 05 mar
00:00-00:00 | Hotel Frederiksdal, Lyngby, Denmark