13.11.2018 | Anis

Sarah-Lina Aagaard Schild holder ph.d.-forsvar på AU Foulum 20. november 2018. Forsvaret foregår i auditoriet kl. 9.00 og alle er velkommen ved forsvaret.

13.11.2018 | Anis

Anna Feldberg Marsbøl forsvarer sin ph.d.-afhandling 20. november 2018 på AU Foulum i mødelokale 2, kl. 12.00. Alle er velkomne.

Som hjælp til målrettet at begrænse metanproduktionen fra kvægproduktionen er der nu udviklet nye og mere simple metoder til beregning af metanudskillelsen fra kvæg. Foto: Linda S. Sørensen.

09.11.2018 | Kvæg

Nye simple metoder til beregning af køers metanproduktion

Et omfattende samarbejde mellem husdyrforskere fra hele verden har resulteret i, at der nu er udviklet nye og mere simple metoder til beregning af malkekøers udskillelse af metan. Dette skal lette fremtidens arbejde med at finde de managementtiltag, som bedst medvirker til at begrænse metanproduktionen fra kvæg, så dyrene bliver mere klimavenlige.

To kalve udfører social leg i form af skubbeleg i testarenaen. Foto: Maja Bertelsen.

09.11.2018 | Anis

Motivation for legeadfærd hos kalve

Leg hos kalve består typisk af bevægeleg og social leg. Her kan det være væsentligt at skelne imellem de forskellige typer af leg, når vi ønsker at bruge legeadfærd som indikator for kalves velfærd. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

I forbindelse med projektet testes en metode til måling af kalves immunstatus. Arkivfoto: Linda S. Sørensen

09.11.2018 | Anis

Robuste kalve ønskes – men hvordan?

AU forskere er med i et omfattende kalveprojekt, som har til formål at nedbringe kalvedødelighed og antibiotikaforbrug gennem optimal sundhedsmanagement. De dele af projektet, som AU varetager, omhandler blandt andet undersøgelse af alternativer til antibiotika samt udvikling af effektive styringsværktøjer.

08.11.2018 | Mink

Redebygning hos farmmink – en undersøgelse af minkhunners motivation for redebygning og dets effekt på hvalpeoverlevelsen

Toke Munk Schou holder ph.d.-forsvar 13. november 2018. Alle er velkome til at komme og overvære forsvaret i auditoriet på AU Foulum, kl. 10.00

tir 20 nov
09:00-12:00 | AU Foulum, Auditoriet
Ph.d.-forsvar: Betydningen af faringsforløbet og hytteklimaet for pattegriseoverlevelsen når søer farer udendørs
Sarah-Lina Aagaard Schild, Institut for Husdyrvidenskab
tir 20 nov
12:00-15:00 | AU Foulum, Mødelokale 2
Ph.d.- forsvar: Håndtering af udfordringerne ved implementeringen af velfærdsvurderingsprotokollen WelFur-Mink i stor skala
Ph.d.-studerende Anna Feldberg Marsbøl, Institut for Husdyrvidenskab
man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
PhD course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018
tir 27 nov
00:00-00:00 | INIA Madrid, Spain
GplusE Training schools
Learn about "New genomic and management tools for healthier dairy cows". Target audience: e.g. scientists, teachers, veterinarians. Registration is free. Deadline: 5 November 2018.
fre 30 nov
12:30-14:30 | Agro Food Park nr. 13, Aarhus Nord
Præsentation af Aarhus Universitets fødevarekortlægning
Vær med, når Aarhus Universitet præsenterer sin opfølgning på industriens fødevareforskningsstrategi.
man 03 dec
00:00-00:00 | AU Foulum
PhD course: Animal health economics in livestock herds
3 - 7 December 2018
man 03 dec
09:30-15:00 | Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, Aarhus
Møde om reduktion af drivhusgasser fra husdyrproduktionen
Det tværgående forskningscenter iClimate ved Aarhus Universitet inviterer i samarbejde med INBIOM til et videnudvekslings- og netværksmøde om mulighederne for reduktion af drivhusgasser fra husdyrproduktionen.
man 25 feb
09:00-16:00 | MCH Herning kongrescenter
Kvægkongres 2019
Kvægkongres 2019 finder sted den 25. og 26. februar i MCH Herning kongrescenter.