Nyheder

Undervisning af deltagere på efteruddannelseskursus for EU-kontrollører på kursuscentret Skarrildhus ved Herning.

17.03.2017 | Anis

Internationalt samarbejde om efteruddannelse af EU-kontrollører i velfærd for svin

Siden 2013 har forskere fra Institut for Husdyrvidenskab været en aktiv part i forhold til planlægning og undervisning af deltagere på efteruddannelseskurser for EU-kontrollører. Kurserne tilbydes som et led i EU-kommissionens mål om at forbedre velfærden for svin i EU.

17.03.2017 | Kvæg

Hør AU-forskere fortælle om dyrevelfærd og sundhed hos økologiske malkekøer i Videnskabens Verden på P1

Hør eller genhør et afsnit af Videnskabens Verden, hvor Jan Tind Sørensen og Morten Kargo fortæller om, hvordan de to ICROFS-koordinerede projekter, SOBcows og OrganicDairyHealth, arbejder på at forbedre økologiske malkekøers sundhed gennem avl og management.

13.03.2017 | Kvæg

Malkekøer og afgræsning

I denne artikel præsenteres et statusbillede af mælkeproduktionen i Danmark, i forhold til andelen af mælkeproducenter, der har køer på græs, samt årsager til at fravælge dette. Tallene er baseret på en spørgeskemaundersøgelse udført som en del af EU-Life projektet: ”DairyClim”. I 2015 gik 25% af alle danske malkekøer på græs.

13.03.2017 | Anis

Afgoldning af enkeltkirtler i økologiske malkekvægsbesætninger

De hyppigste årsager til afgoldning af enkeltkirtler i økologiske malkekvægsbesætninger er tilbagevendende mastitis og kronisk forhøjet celletal. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt økologiske mælkeproducenter foretaget ved Aarhus Universitet. Tilsyneladende anses de trepattede køer ikke som et stort problem i besætningerne.

Nyt projekt sætter fokus på management hos goldkøerne med henblik på forebyggelse af mælkefeber i de økologiske malkekvægsbesætninger. Foto: Linda S. Sørensen

13.03.2017 | Anis

Forebyggelse af mælkefeber hos økologiske malkekvæg

Mælkefeber er en udfordring i den økologiske mælkeproduktion. Nu sætter forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, AU fokus på de forskelle, der findes mellem de økologiske besætninger hvad angår goldko-management og forebyggende tiltag. Målet er at udvikle en best-practice-manual til den økologiske kvægbruger.

I de sidste tre dage op til kælvning kunne køerne i forsøget frit vælge imellem tre forskellige boksdesigns. Foto: Maria V. Rørvang

13.03.2017 | Anis

Køer med langvarige kælvninger foretrækker ekstra isolation

Køer med langvarige og vanskelige kælvninger har brug for at kælve uforstyrret. Det viser forsøg på Danmarks Kvægforskningscenter, AU-Foulum, hvor køer de sidste tre dage op til kælvning fik valget imellem tre boksdesigns med forskellige grader af isolation. Køer med uproblematiske kælvninger viste ingen særlige præferencer.

tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
Forskningens Døgn om kvæg
Danmarks Kvægforskningscenter inviterer skoleeleverne i Viborg Kommunes skoler indenfor til et arrangement, i forbindelse med Forsknings Døgn.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.
man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017
man 07 aug
Konference: ISAE 2017
International Society for Applied Ethology (ISAE) holder konference 7.-10. august 2017 i Musikkens Hus i Aarhus. Temaet er "Forstå dyrenes adfærd". Der er åbent for tilmelding den 1. december 2016.
man 07 aug
AU Sommerkur.sus: Foderplanlægning i malkekvægsbesætninger. Tilmelding er åben
Frist for tilmelding er den 15. marts 2017.
man 14 aug
12:30-12:30 | AU Foulum, Blichers allé, 8830 Tjele
Ph.d.-kursus: Gut biology and health
Tilmeldingsfrist er 1. juni 2017
man 30 okt
PhD-kursus: Hands-on targeted and untargeted LC-MS metabolomics
Tilmeldingsfrist er den 30. september 2017.