Nyheder

Seniorforsker og pelsdyrkoordinator Steen Henrik Møller fra Institut for Husdyrvidenskab, AU byder velkommen til de mange deltagere i forbindelse med den årlige minktemadag i Foulum. Foto: Linda S. Sørensen

24.09.2018 | Anis

En velbesøgt og spændende minktemadag afholdt i Foulum

En lang række minkavlere, konsulenter, dyrlæger og forskere og andre interesserede besøgte Foulum til årets minktemadag den tredje tirsdag i september for at blive opdateret på de seneste nye forskningsresultater inden for minkproduktion i Danmark.

Photo: Lars Kruse

24.09.2018 | Anis

The Agroecology, Food and Environment educations celebrate their 10 year anniversary

In 2008, Aarhus University opened the doors for the first students enrolled on the Agroecology, Food and Environment educations. Since then, the educations have gained popularity, and many Danish and international students have set out to use their knowledge in the agriculture and food sectors.

Allerede før åbningen kl. 10 stod de første familier klar til at opleve Danmarks Kvægforskningscenter. Foto: Linda S. Sørensen.
Det er et hit hos de fleste børn at opleve malkerobotten i aktion. Foto: Linda S. Sørensen.
Der var kø for at få udstedt sit helt eget traktorkørekort. Foto: Linda S. Sørensen.
Klappekalvene havde skarp konkurrence fra en kat om børnenes opmærksomhed. Foto: Linda S. Sørensen.

21.09.2018 | Anis

Masser af gæster til Åbent Landbrug på DKC i Foulum

Dyr og personale på Danmarks Kvægforskningscenter kan nu puste ud og se tilbage på endnu et velbesøgt Åbent Landbrug arrangement i søndags. Vejret var mildt og godt og næsten 1000 gæster valgte at tilbringe en stor del af søndagen på at besøge det populære kvægforskningscenter i Foulum.

20.09.2018 | Ph.d.-kursus

PhD course at AU Foulum: Animal health economics in livestock herds 3 - 7 December 2018

Target group is PhD students with a project within the area of livestock production or veterinary epidemiology.

Selvom kaninen ikke er en hyppig gæst på de danske middagstallerkner, har lande som Frankrig, Spanien og Italien en stor konventionel produktion af spisekaniner. Foto: Colourbox

17.09.2018 | DCA

Begrænset forskningsbaseret viden om dyrevelfærd i opdræt af økologiske kaniner

Efterspørgslen efter kaninkød fra dyr opdrættet under mere naturlige forhold end i konventionel spisekanin-produktion er lille, men stigende. Men viden fra konventionel opdræt lader sig ikke direkte overføre til f.eks. en økologisk produktion, da mange forhold spiller ind.

Foto: Anders Trærup

11.09.2018 | Anis

Den nyeste minkforskning præsenteres på temadag

Traditionen tro afholder AU Foulum temadag om mink, hvor forskere og repræsentanter fra erhvervet vil præsentere aktuelle forskningsresultater. Deltagerne kan bl.a. blive klogere på vitaminer og mineraler, MRSA og forhold omkring fødsel. Temadagen afholdes på AU Foulum den 18. september.

tor 27 sep
08:30-16:30 | Sakskøbing Sukkerfabrik, Nykøbingvej 76D, 4990 Sakskøbing
Dansk Bioøkonomi Konference
Aarhus Universitet er medarrangør, når Dansk Bioøkonomi Konference afholdes torsdag 27. september.
man 01 okt
09:30-15:30 | Mødelokale 2, AU Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele
Workshop: Kulstofbinding på kvægbrug – måling og tiltag
I forbindelse med kvægbrugets klimapåvirkning er et af spørgsmålene i hvor høj grad kulstofbalancen i jorden ved f.eks. mere græs i sædskiftet kan kompensere for metanudslippet fra dyrenes fordøjelse og gødning.
tir 16 okt
00:00-00:00 | IBNA Balotesti, Romania
GplusE Training schools
Learn about "New genomic and management tools for healthier dairy cows". Target audience: e.g. scientists, teachers, veterinarians. Registration is free. Deadline: 25 September 2018.
ons 17 okt
10:00-13:00 | AU Foulum, mødelokale 2, Blichers allé 20, 8830 Tjele
Ph.d.-forsvar: Hvordan kan kalvesygdom og dødelighed nedsættes i økologiske malkekvægsbesætninger
Mari Reiten fra Institut for Husdyrvidenskab forsvarer sin ph.d. onsdag den 17. oktober 2018 i mødelokale 2 på AU Foulum.
man 26 nov
00:00-00:00 | Vingsted Hotel and Conference Centre, Denmark
PhD course: Interpretation of animal stress responses
The PhD course provides a solid background of the theory and research in stress biology via lecture by leading researchers within the field. Deadline for registration: 15 September 2018
tir 27 nov
00:00-00:00 | INIA Madrid, Spain
GplusE Training schools
Learn about "New genomic and management tools for healthier dairy cows". Target audience: e.g. scientists, teachers, veterinarians. Registration is free. Deadline: 5 November 2018.
man 03 dec
00:00-00:00 | AU Foulum
PhD course: Animal health economics in livestock herds
3 - 7 December 2018