Nyheder

En undersøgelse af 61 hestegrupper i Sverige, Norge, Finland og Danmark havde til formål at undersøge, hvordan gruppesammensætningen, og stabiliteten af gruppen, påvirkede forekomsten af skader og hestenes frygtsomhed. Foto: Janne W. Christensen

19.04.2017 | Anis

Gruppehold af heste fører sjældent til alvorlige skader

Risikoen for skader ved at holde heste i grupper er minimal viser nordisk undersøgelse af 61 grupper af heste. Derfor bør hesteejere sikre deres heste et dagligt foldophold med andre, af hensyn til hestenes store behov for social kontakt.

Med sit projekt om bioaktive stoffer i mælk og celledeling er Ala Ghalib Hashim (tv.) nu blandt de otte finalister i talentkonkurrencen "Unge forskere 2017", som skal med til Forum i København den 23. -25. april.

19.04.2017 | Anis

Fra projektforløb i Foulum til flot finaleplads i Forum

Gymnasieelev Ala Ghalib Hashim er med sit studieretningsprojekt om bioaktive stoffer i mælk og celledeling, udført ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, blevet udtaget til finalen i talentkonkurrencen ”Unge forskere 2017” i Forum i København.

Dyreadfærd- og velfærd er et af de faglig indsatsområder, hvor universitetets forskere udfører forskningsbaseret myndighedsrådgivning. Foto: Jesper Rais

07.04.2017 | Anis

Dyrevelfærden er i fokus på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har en lang forskningstradition inden for dyrevelfærd og har i dag en ledende position på området i Europa. Forskerne arbejder konstant på at modsvare både erhvervets og myndighedernes behov for ny viden og nye teknologier til fremme af bedre dyrevelfærd.

07.04.2017 | Anis

At være ph.d.-studerende i Foulum fra et dansk perspektiv

At ens livsbane sommetider præges af tilfældigheder kan Uffe Krogh skrive under på. Han sigtede efter et liv som landmand, men er nu i stedet i gang med en karriere som forsker på Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab. Efter sit ph.d.-forsvar den 1. marts 2017 er han blevet ansat som videnskabelig assistent på instituttet frem til maj,…

Næbtrimning forårsager akut smerte og indebærer en risiko for mere kroniske smerter, hvorfor man har ønsket at undgå det. Desværre viser undersøgelse, at skader på fjerdragt, hud og brystben er væsentligt forøget hos skrabehøner med intakte næb. Foto: Colourbox.

04.04.2017 | Anis

Ophør med næbtrimning fører til flere skader på fjerdragt, hud og brystben hos skrabehøner

Ophør med næbtrimning bør følges op med øget fokus på managementtiltag, der mindsker risikoen for udvikling af fjerpilning. Det er konklusionen på en undersøgelse udført ved Institut for Husdyrvidenskab, AU, hvor der blev fundet højere forekomst af ringe fjerdragtstilstand, hudskader og brystbensfrakturer hos næbintakte skrabehøner.

Janne Winther har fået ViD-midler til, via en bog, at formidle sin viden om, hvordan heste lærer, og hvordan man kan træne heste uden for stor belastning. Foto: Colourbox

01.04.2017 | Anis

Et positivt samarbejde til gavn for dyrevelfærden

Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har sammen med Institut for Produktionsdyr og Heste på Københavns Universitet et tæt samarbejde med myndighederne i regi af Videncenter for Dyrevelfærd (ViD).

man 24 apr
10:00-16:00 |
Fagligt seminar på Forsøgsdyrenes Dag
I anledning af Forsøgsdyrenes Dag 2017 afholdes et fagligt seminar, som sætter fokus på brugen af landbrugsdyr som forsøgsdyr.
tir 25 apr
00:00-00:00 |
Forskningens Døgn: "Bestil en forsker"
Ved Institut for Husdyrvidenskab kan du i forbindelse med Forskningens Døgn gøre brug af "Bestil en forsker" om emner som økologisk svineproduktion samt viden om dyrs smerte og lidelse.
tor 27 apr
Forskningens Døgn om kvæg
Danmarks Kvægforskningscenter inviterer skoleeleverne i Viborg Kommunes skoler indenfor til et arrangement, i forbindelse med Forsknings Døgn.
tor 27 apr
00:00-00:00 | Leuven, Belgium
International Conference for Youth in Agriculture
A 4-day International Conference aims to bring 100 young, internationally students together to create new ideas in order to solve major social problems through their agricultural expertise and passion.
man 26 jun
00:00-00:00 |
PhD kursus: Carbohydrates with emphasis on nutrition and intestinal health on non-ruminant animals
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017
man 07 aug
AU Sommerkur.sus: Foderplanlægning i malkekvægsbesætninger. Tilmelding er åben
Frist for tilmelding er den 15. marts 2017.
man 07 aug
09:00-18:00 | Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C
Stor konference om dyreadfærd i Aarhus
Aarhus Universitet er i august vært for en stor videnskabelig konference arrangeret i regi af International Society for Applied Ethology. Under temaet "Forstå dyrenes adfærd" behandler konferencen en række emner inden for anvendt adfærdsbiologi og dyrevelfærd.
man 14 aug
12:30-12:30 | AU Foulum, Blichers allé, 8830 Tjele